Solivarská (vakuová) sůl

Solivarská (vakuová) sůl

Těžená kamenná sůl může být kvalitní, ale nesplňuje požadavky na kvalitu pro mnoho aplikací. Potraviny, léky, změkčování vody nebo průmyslové produkty vyžadují téměř 100% čistou sůl, která se získává ze solného roztoku (solanky) těženého v solných ložiscích. Solanka může být sušena v topných/odpařovacích jednotkách, ale proces je efektivnější a vyžaduje méně energie, pokud se provádí ve vakuu. Opakované sušení, mytí a opětovné sušení smyček může produkovat sůl velmi vysoké čistoty. To je patrné zejména v Německu, kde je trh se stolní solí zaopatřen téměř výhradně s odpařenou solí, a to i přes obrovské zásoby kamenné soli.

Tabulka Seznam

Nastavit vzestupně

13-19 of 19

Stránka:
  1. 1
  2. 2

Tabulka Seznam

Nastavit vzestupně

13-19 of 19

Stránka:
  1. 1
  2. 2