- Popis
-
Složení
Rozdrtil jsi někdy královnu? Fleur de Sel je považována za královnu soli. A jak se na královnu patří, ne vždy se ukáže. Fleur de Sel se tvoří pouze jako plátek tenká vrstva soli na povrchu vody za velmi horkých a větrných dnů. Sklízí ji zkušení farmáři - velmi pečlivě ručně, jak tomu bylo po tisíce let. Při „sbírání solného květu“ pomáhá jistý instinkt a speciální lopaty.
Fleur de Sel je jednou z nejcennějších a nejoriginálnějších mořských solí a používá se především jako prstová a konečná sůl. To znamená: při vaření dejte ruce pryč, ale těsně před jídlem vyndejte prsty ze sklenice pár krystalků soli a posypte jimi jídlo. To vás vždy potěší! Kromě jemné chuti mnozí oceňují jemnou a jemně vločkovitou strukturu krystalů a také fascinující a příjemné praskání mezi zuby. Někteří dokonce říkají, že Fleur de Sel chutná jako slunce, vítr a moře. Myslíme si: Rozhodně to chutná jako středomořská radost ze života.
- Recenze
-